Skinkgratinerade grönsaker!
Här kommer den smarriga gratängen! Enjoy!
200g Broccoli
200g Blomkål
Gratängsås:
1msk margarin
1½ msk vetemjöl
1dl grönsaksspad
1½dl mjölk
½dl riven ost (eller efter egen smak, jag använder mera för att få lite mer smak)
75g skinka
salt & peppar
Gör så här
Koka broccolin och blomkålen tills de är mjuka. Häll av spadet. Men spara det!! Låt grönsakerna rinna av och svalna något.
Smält nu margarinet och rör ner mjölet. Späd med 1dl grönsaksspad och mjölken, lite i taget. Låt såsen koka upp under omrörning i cirka 3-4 minuter. Ta sedan av kastrullen från värmen och rör ner osten och skinkan. Smaka av med salt och peppar. Lägg sedan broccolin och blomkålen i en smord, eldfast form. Fördela såsen över dem och gratinera i mitten av ungen i ungefär 20-30 minuter.

Om du låter den vara inne tills den ser ut som min så blir den perfekt :)

200g Broccoli
200g Blomkål
Gratängsås:
1msk margarin
1½ msk vetemjöl
1dl grönsaksspad
1½dl mjölk
½dl riven ost (eller efter egen smak, jag använder mera för att få lite mer smak)
75g skinka
salt & peppar
Gör så här
Koka broccolin och blomkålen tills de är mjuka. Häll av spadet. Men spara det!! Låt grönsakerna rinna av och svalna något.
Smält nu margarinet och rör ner mjölet. Späd med 1dl grönsaksspad och mjölken, lite i taget. Låt såsen koka upp under omrörning i cirka 3-4 minuter. Ta sedan av kastrullen från värmen och rör ner osten och skinkan. Smaka av med salt och peppar. Lägg sedan broccolin och blomkålen i en smord, eldfast form. Fördela såsen över dem och gratinera i mitten av ungen i ungefär 20-30 minuter.

Om du låter den vara inne tills den ser ut som min så blir den perfekt :)
